Extra voorzieningen

Minibieb

In de centrale hal en bij het zitgedeelte op de eerste verdieping is een minibieb te vinden. Hier zijn boeken beschikbaar die je kunt lenen, lezen of meenemen.

Flevo Ziekenhuis Omroep (FZO)

De Flevo Ziekenhuis Omroep (FZO) is de officiële omroep van het Flevoziekenhuis en biedt dagelijks één of meer radioprogramma’s aan. Voor het volledige programmaoverzicht kun je terecht op de website van FZO. Daar heb je ook de mogelijkheid om een muzieknummer aan te vragen.

Stiltecentrum

Je kunt gebruikmaken van het stiltecentrum als je wilt bidden of mediteren, een kaars wilt aansteken, of gewoon even stil wilt zijn.

 

Openingstijden:

  • Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur;
  • Buiten deze tijden kun je bij de receptie vragen om het stiltecentrum voor je te openen.

Volg vanaf de hoofdingang route 86.

Streutker Mediskin

Je vindt het informatiecentrum van Streutker in de binnenstraat van het Flevoziekenhuis. Vanaf de hoofdingang volg je route 72. Je kunt langskomen voor het maken van een afspraak of voor advies van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Ook is het mogelijk om te mailen naar: info@uwhuidonzezorg.nl. De praktijk van Streutker is gevestigd op Schoutstraat 126 in Almere, te bereiken op telefoonnummer 036 – 760 13 05. Voor meer informatie kun je ook terecht op de website www.uwhuidonzezorg.nl.

 

Openingstijden:

  • Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Vegro Thuiszorgwinkel Almere

In de Vegro Thuiszorgwinkel kun je hulpmiddelen lenen, huren of kopen.

Bekijk de route naar de Vegrowinkel.

 

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 09.00-17.30 uur;
Zaterdag: 10.00-16.00 uur

Pinnen

In de centrale hal is er een pinautomaat beschikbaar.

Brievenbus

In de centrale hal is een brievenbus aanwezig.

Wil je een kaartje sturen naar een geliefde of bekende die in ons ziekenhuis verblijft? Hier lees je hoe je dat kunt doen.

OV chipkaart opladen

In de centrale hal is er een oplaadpunt beschikbaar voor je OV-chipkaart.

Handmassage

Aanraking en koestering zijn essentieel voor mensen. Ze zijn vooral belangrijk bij gevoelens van verdriet, eenzaamheid en angst, waar een liefdevolle aanraking vaak meer zegt dan vele troostende woorden. Een handmassage is een eenvoudige vorm van affectie die je bij bijna iedereen kunt toepassen, ongeacht hoe ziek die persoon is.

 

Hoe doe je het?

De patiënt kan blijven liggen of zitten in een houding die hij of zij comfortabel vindt. Het is het beste om de massage in een rustige setting te geven, zodat er ook ruimte is voor een persoonlijk gesprek. Een handmassage neemt zo’n 10 tot 15 minuten in beslag en is bedoeld om de handen of het lichaam te verwarmen, waardoor het geschikt is voor alle patiënten. Patiënten van zeven verpleegafdelingen kunnen via de verpleegkundigen een handmassage aanvragen. Deze massages worden verzorgd door speciaal opgeleide vrijwilligers van het Flevoziekenhuis.

 

Waar kun je een handmassage krijgen?

Patiënten van de afdelingen Orthopedie/Traumachirurgie, Chirurgie/Short stay, MDL/Longziekten, Cardiologie, Dialyse, Interne geneeskunde/Oncologie en Verloskunde kunnen een handmassage ontvangen.

 

Ben je geïnteresseerd?

Je kunt je vooraf aanmelden bij Ingrid van der Voort, consulent complementaire zorg, via ivoort@flevoziekenhuis.nl of bel naar (036) 868 9859. Vermeld daarbij de periode van je opname en de geplande datum van je operatie.

Kinderdagverblijf De Regenboog

Het Flevoziekenhuis werkt samen met kinderdagverblijf De Regenboog om flexibele en incidentele kinderopvang te bieden voor kinderen (0-4 jaar) van patiënten en ziekenhuisbezoekers. De Regenboog, gelegen in het Flevoziekenhuis, is onderdeel van Montris kinderopvang.

 

Reserveer een week van tevoren voor een gegarandeerde plek
Wanneer je de opvang minstens een week (vijf werkdagen) van tevoren reserveert, zorgt De Regenboog ervoor dat er zeker een plek beschikbaar is voor je kind(eren). Bij een latere aanvraag hangt de beschikbaarheid af van de drukte, maar De Regenboog laat binnen één werkdag weten of er plaats is. Je kunt ook vooraf contact opnemen met De Regenboog om de beschikbaarheid op je gewenste dag te checken. Annuleren kan kosteloos tot 24 uur van tevoren. Bij een latere annulering worden de gereserveerde uren in rekening gebracht.

 

Openingstijden:

  • Maandag tot en met vrijdag van 7.00 uur tot 19.00 uur.

 

Het kinderdagverblijf is het hele jaar door geopend, behalve op nationale feestdagen en tijdens jaarlijks 1 of 2 studiedagen.

 

Telefoon: 036 868 99 27.

Ga naar de inhoud