Kosten en zorgverzekering

Iedereen die in Nederland woont en/of werkt, moet zich verplicht verzekeren tegen ziektekosten. Onder ziektekosten vallen onder andere de kosten voor de zorg die je ontvangt in het ziekenhuis. In de meeste gevallen vergoedt de zorgverzekering een groot deel van deze kosten. Soms dien je echter (een deel van) de kosten zelf te betalen. Om aanspraak te maken op vergoeding van je kosten door de zorgverzekering, heb je een verwijsbrief nodig van je huisarts of zorgverlener.

Contracten zorgverzekeraars voor 2024

Ben je geïnteresseerd in onze zorgverzekeraars waarmee we een contract hebben voor 2024? En wil je weten met welke zorgverzekeraars we momenteel nog in gesprek zijn?

Wat zijn de kosten voor zorg?

De meeste zorg die het ziekenhuis biedt, valt onder de basisverzekering. Dit houdt in dat de zorgverzekering het merendeel van de kosten vergoedt. Als je een aanvullende verzekering hebt, zal de zorgverzekering meer vergoeden dan alleen de zorg die onder het basispakket valt.

Wat zijn de kosten van jouw behandeling?

Als je voorafgaand aan je behandeling wilt weten wat je moet betalen, vul dan het formulier voor kosteninformatie in. Je ontvangt binnen 7 dagen een antwoord van ons. Als je wilt weten hoeveel je vergoed krijgt voor je behandeling, neem dan contact op met jouw zorgverzekeraar.

Wat als je niet verzekerd bent?

Indien je niet verzekerd bent, kun je nog steeds zorg ontvangen in het Flevoziekenhuis. Mogelijk dien je (een deel van) de kosten zelf te betalen.

  • Neem contact op met het Verzekerdenpunt van het ziekenhuis;
  • De kosten voor een behandeling dien je te voldoen voordat de behandeling aanvangt.

Heb je een overzicht nodig van je behandeling?

Heb je behoefte aan een overzicht van je behandeling? Dit kun je op twee manieren regelen:

Uitleg over je rekening

Wanneer je naar het ziekenhuis gaat, ontvang je zorg, variërend van medisch onderzoek door een arts tot het maken van een röntgenfoto. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft een animatiefilm gemaakt waarin ze de weg van ziekenhuisbezoek tot facturatie uitlegt, en hoe declaraties in ziekenhuizen worden verwerkt.

Welke ziekenhuiszorg vergoedt de verzekering niet?

Voor sommige ziekenhuiszorg geldt niet (volledig) dekking vanuit de basisverzekering. Dit is onder andere het geval bij zorg die niet medisch noodzakelijk is, zoals cosmetische chirurgie.
Je kunt echter wel in het Flevoziekenhuis terecht voor deze zorg. Dit betekent dat je (een deel van) de kosten zelf moet betalen. Je kunt ervoor kiezen om je hiervoor aanvullend te verzekeren.

Heb je vragen over je zorgkosten of je zorgverzekering?

Heb je vragen over je zorgkosten of je zorgverzekering? De medewerkers van het Verzekerdenpunt helpen je graag. Je kunt op drie manieren contact opnemen met het Verzekerdenpunt:

 

Formulier vragen over zorgkosten:

 

Telefonisch:

  • Voor vragen over de hoogte van je zorgkosten, bel: 036 – 868 97 73 (bereikbaar ma t/m vr 8.30 – 17.00 uur)
  • Voor vragen over betalingen of het regelen van een betalingsregeling, bel: 036 – 868 86 03 (bereikbaar ma t/m vr 8.30 – 17.00 uur)
Ga naar de inhoud